MyReportOnline

Volgens schaakgrootmeester Garry Kasparov treedt de dictatuur van Vladimir Poetin de integriteit van Europa met voeten, terwijl terrorisme onze open samenleving aan alle kanten bedreigt; ons gevoel van veiligheid en vrijheid ligt aan diggelen. Na de val van de Berlijnse muur dachten we dat het niet langer nodig was de individuele vrijheid te verdedigen of een agressieve buitenlandpolitiek te voeren, maar recente ontwikkelingen hebben ons die illusie ontnomen. We moeten onder ogen zien, aldus Kasparov, dat democratische beginselen niet voor iedereen vanzelfsprekend zijn en dat kwade machten onze zwaarbevochten waarden aantasten.

 


Garry Kasparov gaat op 21 maart 2015 in zijn Nexus-lezing 'Timeless Values in a Shifting World' in op het belang van de actieve verdediging van onze open samenleving door democratie en mensenrechten weer op het schild te hijsen. Kasparov (Rusland, 1963) werd op 22-jarige leeftijd de jongste schaakkampioen ooit en domineerde ruim twintig jaar de wereldranglijst. Na de beëindiging van zijn schaakcarrière werd Kasparov bekend als voorvechter van democratie en mensenrechten met zijn openlijke verzet tegen het regime van Vladimir Poetin.

Nexus-lezing 'Timeless Values in a Shifting World' door Garry Kasparov, 21 maart 2015, 14.30 - 17.00 uur, Aula Tilburg University. Entreekaarten te bestellen op www.nexus-instituut.nl.


HOT TOPIC