MyReportOnline

De Nederlandse wetgeving biedt op dit moment geen regelgeving voor online kansspelen. Hiervoor is bij de Tweede Kamer het wetsvoorstel 'Kansspelen op Afstand' ingediend. In aanloop tot de inwerkingtreding van dit wetsvoorstel is door de Kansspelautoriteit een samenwerkingsconvenant opgesteld met als doel de Nederlandse consument te beschermen tegen illegale aanbieders van online kansspelen. 

Het gaat om een samenwerking met media-exploitanten, die met het ondertekenen een duidelijk signaal afgeven om geen advertentieruimte aan te bieden aan illegale kansspelaanbieders.

Convenant
Het uitgangspunt van het convenant is om met partijen binnen de mediabranche actief samen te werken om de Nederlandse consument te behoeden voor de gevaren van deelnemen aan het illegale aanbod van kansspelaanbieders. Bovendien biedt het ruimte om mogelijke fraude en criminaliteit tegen te gaan. Afspraken rondom blokkades van advertentieruimte in printmedia, op radio, tv en internet zijn in het convenant verwerkt.

Het convenant is gesloten tussen de volgende partijen:


- De Vereniging Platform Affiliate Netwerken Nederland (PAN)
- Eredivisie Media en Marketing C.V.
- FOX International Channels Netherlands B.V.
- Kansspelautoriteit
- RTL Nederland B.V.
- Sanoma Media Netherlands B.V.
- SBS Broadcasting B.V.
- Stichting Ether Reclame (Ster)

Toekomst

De Kansspelautoriteit streeft ernaar het aantal deelnemers aan het convenant uit te breiden. Ze roept daarom ook op tot meer deelnemers. Meer informatie is te vinden via kansspelautoriteit.nl

Download  convenant Kansspelautoriteit - mediapartijen |Pdf-icoon Pdf-bestand


Binnenland & Buitenland