MyReportOnline

Op internet is verontwaardiging een verdienmodel. Hoe meer emotie, des te meer aandacht, en des te aantrekkelijker het is voor gebruikers en platformen om extreme content te verspreiden. Met de verspreiding van desinformatie of vervaging van sociale normen tot gevolg. Dat richt grote schade aan voor individu en samenleving. In Online ontspoord presenteerde het Rathenau Instituut een uniek overzicht van 22 fenomenen van onwenselijke online gedragsfenomenen. Van cyberpesten, phishing, cyberverslaving of cryptofraude, tot wraakporno, extreme challenges, pedojagen, shaming en cancellen.

afbeelding 2021 04 29 103728CoronaMelder stuurt vanaf vandaag tijdelijk geen waarschuwingen van mogelijke besmetting van Nederlandse besmette gebruikers naar andere gebruikers van CoronaMelder. Hiertoe heeft minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge vandaag besloten. Het stopzetten van de meldingen heeft te maken met het onveilig opslaan van de codes van CoronaMelder op Android-telefoons. Met het stopzetten wordt voorkomen dat gebruikers van de app in Nederland gekoppeld kunnen worden aan gegevens die toegankelijk zijn voor derden via het systeem van Google.

Ziekenhuispersoneel dat in direct contact staat met patiënten krijgen versneld extra vaccins. Dat hebben de ministers Hugo de Jonge (VWS) en Tamara van Ark (Medische Zorg en Sport) vanavond besloten, na overleg met Ernst Kuipers (voorzitter Landelijk Netwerk Acute Zorg) en Ad Melkert (voorzitter Nederlandse Vereniging voor Ziekenhuizen). Het gaat om zorgmedewerkers in de ziekenhuizen met direct contact met patiënten die daardoor risico lopen op besmetting. Door de toenemende druk op de ziekenhuizen door de derde golf kunnen de ziekenhuizen zich geen uitval door ziekte veroorloven. De komende weken zijn cruciaal.

Op Koningsdag kunnen we bij heldere omstandigheden genieten van een supermaan. Aan de maan zelf verandert echter helemaal niets. De volle maan lijkt een paar keer per jaar groter dan gemiddeld, doordat deze dan dichter bij de aarde staat. Bij een supermaan lijkt de volle maan ongeveer 7% groter en 14% helderder dan normaal. Dat de maan soms groter en feller lijkt dan anders komt doordat de afstand tussen de maan en de aarde niet steeds hetzelfde is. De ene keer staat de maan dichter bij de aarde dan de andere keer. De oorzaak hiervan is dat de maan geen cirkelvormige, maar een elliptische (eivormige) baan om de aarde heeft.

Het is belangrijk dat jongeren goed weten welke voorbehoedsmiddelen er zijn. Veel jongeren zijn niet bekend met de grote variatie en wat het beste bij hen past. Om hen te helpen bij het kiezen van het meest geschikte middel, en daarmee onbedoelde zwangerschappen en soa’s te voorkomen, lanceren het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport en Sense.info de campagne ‘Welk voorbehoedsmiddel past bij jou: de Vrij Veilige Dating Show’.


Binnenland & Buitenland