MyReportOnline

b_350_0_16777215_00_http___www.myreportonline.com_images_2012_Thermostaatknop_geldjpg.jpgApril was de vijfde zachte maand op rij. Van december tot en met april was het gasverbruik van de klant bijna 20 procent lager het langjarig gemiddelde. In die periode bespaarde een gemiddelde klant totaal 140 euro op de gasrekening. 
De maanden januari, februari, maart en april zijn zeer zacht geweest. Daardoor hebben de klanten van energiebedrijf Essent de eerste vier maanden van 2014 ongeveer 22 procent minder gas verbruikt dan het langjarig gemiddelde. Dat betekent voor een gemiddelde klant een voordeel van zeker 120 euro op zijn gasrekening over deze maanden. Daarmee zijn de extra kosten van het zeer koude jaar 2013 nu al meer dan gecompenseerd. Toen moest de klant gemiddeld zo'n 100 euro op jaarbasis meer afrekenen voor zijn gasverbruik. 

Ten opzichte van dezelfde maanden in 2013 ligt het verbruik zelfs bijna 35 procent lager.


Structureel lagere energierekening
Voor consumenten die niet afhankelijk willen zijn van het weer en structureel een lagere energierekening willen, adviseert Essent om het voordeel te investeren in het energiezuiniger maken van hun huis. Met bijvoorbeeld isolatie kunnen consumenten tot 30 procent op hun verwarmingskosten besparen.

Binnenland & Buitenland