MyReportOnline

 Een veilig internet hangt nauw samen met goede cybersecurity. Dat is vergelijkbaar met het bouwen van verdedigingslinies rondom een stad: hoe meer muren en grachten er zijn, hoe moeilijker het voor een indringer is om binnen te komen. Ook internetgebruikers kunnen zélf ‘muren en grachten’ bouwen om veiliger te zijn op het web. Drie tips>>>

Filmdistributeur Dutch Filmworks heeft definitief toestemming gekregen van de Autoriteit Persoonsgegevens om de gegevens van illegale downloaders te verzamelen. Dutch Filmworks mag deze gegevens vervolgens voor 5 jaar opslaan. De filmdistributeur heeft in Nederland de rechten op films als The Wolf of Wall Street, Komt een vrouw bij de dokter en De eetclub. Daarnaast is het bedrijf verantwoordelijk voor de distributie van series als CSI en Planet Earth.

Afgelopen jaar was sprake van toenemende reële cyberdreigingen. Volgens staatssecretaris Dijkhoff zijn de bevindingen uit het CSBN 2016 zorgelijk: ‘Deze ontwikkelingen hebben consequenties voor heel Nederland. Digitale veiligheid is een randvoorwaarde voor het veilig functioneren van onze samenleving en belangrijk voor het vertrouwen in de economie. Via het Nationaal Detectie Netwerk informeren overheid en bedrijven elkaar over actuele dreigingen. Op deze digitale dijkbewaking ga ik de komende tijd extra inzetten. We moeten realistisch zijn: niemand kan op elk moment alles overzien. Daarom moeten overheid en samenleving samenwerken om onze online wereld veilig te houden. De basis is weten waar kwetsbaarheden zijn, die informatie delen en dan de boel dichten.'

Vrijdagochtend 13 oktober wordt vanaf een lanceerbasis in het Russische Plesetsk wordt de Tropomi sataliet in een baan om de aarde gebracht. Deze innovatie is in staat om vanuit de ruimte gedetailleerd op elke plek op de wereld, één keer per dag de luchtkwaliteit te meten. Tropomi is een Nederlandse oplossing voor de mondiale uitdaging om industrie, vervoer en energieproductie te verduurzamen en broeikasgasuitstoot terug te dringen.

DRU domino DOM 080316 0902Hoewel het voertuig niet meteen vanaf vandaag te zien zal zijn in de Nederlandse straten heeft Domino's met de onthulling van dit compacte autonome bezorg prototype aangetoond hoe serieus ze samenwerken met toezichthouders en ontwikkelaars om dit voor elkaar te krijgen.De DRU is een voertuig met vier wielen en bevat compartimenten om de bestelling van de klant warm te houden en het drinken of ijs gekoeld, terwijl het met een veilige snelheid over het trottoir rijdt van de winkel naar de voordeur van de klant.


Binnenland & Buitenland