MyReportOnline

b_200_0_16777215_00_http___www.myreportonline.com_images_2012_duiven-hitte.jpgHeel Nederland neemt maatregelen in verband met de hoge temperaturen waarmee we de komende dagen te maken krijgen. Zo geldt er een Nationaal hitteplan met maatregelen om bij kwetsbare groepen gezondheidsproblemen te voorkomen en mogen Vierdaagsewandelaars eerder starten. Maar ook dieren kunnen last hebben van deze hoge temperaturen. De Nederlandse Postduivenhouders Organisatie heeft daarom voor dit weekend ook maatregelen afgekondigd.


Lange afstandsvluchten
In deze periode worden de vluchten met postduiven met de langste afstanden gehouden. Omdat het zaterdag in Nederland bijna overal meer dan 30 graden wordt, hebben de meeste organisatoren van deze vluchten de afstand ingekort. Omdat de temperaturen in Frankrijk, het land waar de duiven worden losgelaten, onder de 30 graden blijven, is het afgelasten van deze vluchten niet nodig. Natuurlijk wordt er op het betreffende moment altijd gekeken of de weersituatie zodanig is dat de duiven losgelaten kunnen worden.

Jonge duiven
Met de postduiven die in dit jaar zijn geboren, is de afgelopen weken een start gemaakt om ze te trainen voor deelname aan vluchten. Ook aanstaande zaterdag zouden er trainingsvluchten zijn en korte wedstrijdvluchten. Voor deze jonkies is het met deze temperaturen veel te zwaar om met vluchten mee te doen. Het Bestuur van de organisatie heeft daarom, in overleg met haar Instituut Wedvlucht Begeleiding, besloten tot het afkondigen van Code Rood. Dit betekent dat er op zaterdag geen enkele vlucht met jonge duiven georganiseerd mag worden.

Omdat ook de afgelopen weekenden door weersomstandigheden diverse vluchten niet konden doorgaan, is het wel een teleurstellend seizoen voor postduivenliefhebbers.

b_225_0_16777215_00_http___www.myreportonline.com_images_2012_hitte-duiven-groot.jpg


HOT TOPIC