Hoogopgeleide Nederlandse singles doen nauwelijks aan speeddating. 96% van de singles met minimaal een hbo-diploma heeft nog nooit een speeddate evenement bijgewoond. 86% hiervan geeft aan dit in de toekomst ook niet van plan te zijn. Dit blijkt uit een enquête van DatingsiteKiezen.nl onder 1900 Nederlandse alleenstaande mannen en vrouwen tussen de 25 en 50 jaar.

 

Speeddate te kort
36% van de hoog opgeleide singles die nog nooit een speeddate heeft bijgewoond geeft als voornaamste reden dat een speeddate te kort is en te weinig diepgang biedt. 27% van deze ondervraagden heeft nog nooit overwogen om een speeddate evenement bij te wonen. Ook geven veel singles aan dat een speeddate een te geforceerde manier is om nieuwe mensen te ontmoeten.

Verschil tussen hoog en laag opgeleid
Uit de cijfers van de enquête blijkt een enorm verschil tussen hoger en lager/middel opgeleiden. 12% van de lager opgeleiden heeft wel eens een speeddate evenement bijgewoond, tegenover 2% van de hoger opgeleiden.

Alle resultaten en een uitgebreid rapport van het onderzoek zijn op https://www.datingsitekiezen.nl/nieuws/speeddating... te vinden.


Myreport twitter