Nederlanders nemen te weinig tijd om te rouwen om hun overleden geliefde. Jaarlijks verliezen ongeveer 55.000 mensen hun partner, elke dag raken 150 mensen dus hun geliefde kwijt. Bijna een kwart (23%) van deze getroffen partners keert niet terug op de werkvloer. De achterblijvers gunnen zichzelf te weinig tijd om goed afscheid te nemen. Dit heeft grote impact op hun verdere leven.
Verzuimduur bij rouw is 170 dagen
Het verliezen van een geliefde heeft enorme gevolgen op het leven van de nabestaanden. Het verwerken van een groot verlies is letterlijk zwaar werk en vergt veel energie, zowel lichamelijk als geestelijk. De gemiddelde verzuimduur bij rouw is in Nederland niet voor niets 170 dagen.


'Liefde is sterker dan de dood'
Ron Bavelaar, directievoorzitter van Yarden: 'Juist op Valentijnsdag kan het gemis van een geliefde zwaar voelen, want ondanks het overlijden blijft liefde altijd levend. Een begrafenis of crematie is niet het einde van de relatie. En juist omdat een overleden geliefde altijd onderdeel blijft uitmaken van het leven van de achtergebleven partner is het goed om deze liefde op speciale dagen te herdenken. Om mensen op deze moeilijke dag bij te staan, openen wij daarom onze deuren.'


Over Yarden
Yarden is dé afscheidsspecialist van Nederland en heeft al meer dan 100 jaar ervaring met het verzorgen van uitvaarten. De ervaring van Yarden leert dat een betekenisvolle manier van afscheid nemen helpt bij het rouwproces. Daarom ondersteunt en inspireert zij nabestaanden bij het organiseren en verzorgen van een begrafenis of crematie. Maximale persoonlijke aandacht voor iedere klant staat voor Yarden centraal. Voor, tijdens en na het afscheid. Elke individuele afscheidswens is hierbij het belangrijkste uitgangspunt. Yarden maakt dit afscheid betaalbaar door het aanbieden van verzekeringen met een lage premie. Zodat nabestaanden nooit voor verrassingen komen te staan.

Yarden is één van de drie grootste uitvaartorganisaties van ons land. De vereniging telt bijna één miljoen leden en heeft geen winstoogmerk. Met 41 uitvaartcentra, 23 crematoria, 30 franchisenemers Uitvaartzorg en 7 begraafplaatsen in heel Nederland zit Yarden altijd in de buurt. Voor meer informatie: www.yarden.nl

Myreport twitter