Wanneer gevraagd wordt naar goede voornemens van Nederlandse singles geeft bijna de helft aan een gezondere levensstijl te willen. Stoppen met het maken van goede voornemens en minder geld uitgeven staan respectievelijk op een tweede en derde plek. Dit resulteert uit LoveGeist, een grootschalig internationaal onderzoek uitgevoerd onder 10.000 Europese singles in opdracht van Lexa.nl.

Top 3
Met stip op nummer één geeft 40 procent van de ondervraagde, Nederlandse singles aan dat ze in het nieuwe jaar graag een gezondere levensstijl willen hebben. Hieronder valt beter en gezonder eten, meer sporten en afvallen. Binnen Europa vinden Noorse singles een gezonde levensstijl het allerbelangrijkst (48 procent) terwijl Franse singles hier het minst (36 procent) om geven.

Met de Nederlandse nuchterheid in het achterhoofd is het niet verrassend dat bijna een derde van de ondervraagde aangeeft op te houden met het maken van goede voornemens. Duitsland deelt deze mening en heeft met 30 procent de hoogste score, één procent meer dan de Nederlanders.

Minder geld uitgeven staat op een derde plek. Het is niet vreemd dat Nederlanders het komende jaar de hand wat meer op de knip willen houden, aangezien de economische crisis nog steeds niet voorbij is.

Top 10 goede voornemens Nederlandse singles
1. Gezondere levensstijl
2. Stoppen met goede voornemens
3. Minder geld uitgeven
4. Meer tijd doorbrengen met vrienden
5. Meer tijd vrijmaken voor jezelf
6. Op vakantie gaan
7. Actief zoeken naar potentiële date
8. Meer lezen, minder tv kijken
9. Meer tijd doorbrengen met familie en kinderen
10. Bekennen dat je iemand leuk vindt

Het actiever zoeken naar een potentiële date staat in Nederland op een zevende plek, vlak achter op vakantie gaan. Italië scoort het hoogst, met 33% staat het daar op de derde plek.