PostNL verwacht dit jaar 130 miljoen kaarten te bezorgen ten opzichte van de 145 miljoen vorig jaar. Toch blijkt uit recent onderzoek van online kaartenwinkel www.kaartje2go.nl dat de kerstkaart nog steeds de populairste kaart van het jaar is.Meer dan 70% van de ruim 14.000 ondervraagden gaf tijdens het onderzoek aan het liefst met de kerst een kaartje te ontvangen. Kaartje2go en onderzoeksbureau Right Marktonderzoek vroegen de respondenten naar de momenten waarop ze een kaart ontvangen en hun beleving daarbij.

Ondanks dat er dus steeds minder kerstkaarten worden verstuurd, laat de kerstkaart de valentijns- en nieuwjaarskaart met gemak achter zich. Het grootste deel van de respondenten geeft aan het heel leuk te vinden om een kerstkaartje met een gelukswens te ontvangen. Voornamelijk kaarten met een mooie, persoonlijke tekst worden goed ontvangen.

Doordat minder mensen een kerstkaart versturen, lijkt het extra gewaardeerd te worden wanneer er wel de moeite wordt gedaan om een kaart te verzenden. Opvallend is dat 75% van de ondervraagden zegt ook een kerstkaart te versturen naar kennissen waarvan zijzelf geen kerstkaart krijgen. Dat is pas de kerstgedachte!

http://www.kaartje2go.nl