modulair bouwenEen revolutie in de bouwwereld dankzij modulaire woningen. De Nederlandse huizenmarkt zucht onder exorbitant gestegen prijzen en het wil maar niet vlotten met nieuwbouw. De huizen zijn ‘op’. Ontwikkelaar Danny Diemeer van Belle Vue Wonen uit Heerhugowaard komt met duurzame woningen uit de fabriek die binnen een dag op locatie in elkaar worden gezet. Volgens hem de manier om de woningmarkt vlot te trekken.

 

Energy 2.0 is het vervolg op de eerste serie modulaire eengezinswoningen van Diemeer en zijn partners Ursem Modulaire Bouwsystemen, Schouten Techniek en Heddes Bouw & Ontwikkeling. In 2015 deed de eerste versie van de woningen zijn intrede. Er was toen veel aandacht voor de modulaire en duurzame eengezinswoningen.

Zeven jaar is er aan het concept gewerkt. Inmiddels zijn er meer dan tweehonderd van deze compleet afgewerkte woningen neergezet, vooral in Noord-Holland, Groningen en Drenthe. Met de daarmee opgebouwde kennis en ervaring zet Belle Vue Wonen nu een volgende stap. “De afgelopen zeven jaar zijn nodig geweest om tot een volwaardig product te komen. De woningen zijn nu geperfectioneerd qua indeling en uitstraling”, zegt Diemeer.

Vaste prijs: voor 159.000 euro een woning

De tweelaagse eengezinswoningen of gelijkvloerse seniorenwoningen zijn doorontwikkeld en kunnen nu voor iets minder dan 159.000 euro (exclusief btw) worden aangeboden. Daarbij is de grondprijs nog niet inbegrepen. Volgens Diemeer is dat een zaak van gemeenten en woningcorporaties. Zij moeten zorgen dat die laag blijft, zodat de woningen binnen het sociale domein blijven vallen.

Geïnteresseerde partijen dienen in de basis minimaal veertig woningen tegelijk te bestellen. Daarvan kan afgeweken worden, afhankelijk van locatie, situatie en capaciteit. De levertijd is een half jaar.

Het vernieuwde woningconcept is onlangs gelanceerd bij een presentatie voor de gemeente Heerhugowaard, volgens Diemeer een gemeente die in zijn concept gelooft. Het vernieuwde woningconcept is door de gemeente positief ontvangen. De gemeente is zelfs met een proef gestart om bouwvergunningen sneller te verstrekken voor de bouw van modulaire woningen.


Myreport twitter