MyReportOnline

Het trekkingsproces van de Staatsloterij is op orde. Dat blijkt uit onderzoek van het onafhankelijke onderzoeksbureau Software Improvement Group (SIG). Ook heeft de Kansspelautoriteit (KSA) onderzoek gedaan. Uit de onderzoeken komen geen aanwijzingen voor fraude of malversaties of pogingen daartoe. Dit in tegenstelling wat er de afgelopen periode in de media over de trekkingen van de Staatsloterij is verschenen.

Aan de onderzoeken is de afgelopen maanden door de Nederlandse Staatsloterij volledig meegewerkt. Uit het onderzoek van SIG komen geen aanwijzingen waaruit zou blijken dat de systemen en processen van de Nederlandse Staatsloterij voor fraude vatbaar zijn. Het alles omvattende control-framework van de Nederlandse Staatsloterij op haar (trekkings)processen voldoet aan alle standaarden en is daarmee op orde.

De KSA heeft aangegeven dat zij als gevolg van het eigen onderzoek geen aanleiding heeft gezien om de Staatsloterij-trekkingen op te schorten. Daarmee kan de consument alle vertrouwen hebben in het spel van de Staatsloterij. De KSA heeft de Staatsloterij geen maatregelen opgelegd, maar aanbevelingen gedaan. De Nederlandse Staatsloterij heeft aangegeven deze aanbevelingen over te nemen om haar zorgplicht en haar controles nog verder te versterken.

Binnenland & Buitenland