MyReportOnline

Zó loop je lekker boodschappen te doen, en zó lig je in het ziekenhuis. Na valpartijen in hun supermarkt hebben twee vrouwen de winkels met succes aansprakelijk gesteld voor hun letsel. Door bemiddeling van letselschadebureau JBL&G ontvingen ze 23.000 en 11.500 euro schadevergoeding en smartengeld, nadat ze gevallen waren over respectievelijk een plastic lint en een pot mayonaise.

In een advertentie in De Telegraaf verschijnt (8-12-2018), stelt het bedrijf dat nu het Gerechtshof in Den Haag onherroepelijk heeft vastgesteld dat de sjoemelsigaret niet bestaat er ook een einde moet komen aan de ongefundeerde aantijgingen aan het adres van JTI. Volgens het bedrijf heeft een beperkte groep juridische activisten de afgelopen jaren geruchten verspreid dat JTI zou hebben ‘gesjoemeld’ met de strenge Europese en nationale wetten die van toepassing zijn op haar producten.,,Nu dat door de rechter volledig is weerlegd, moet daar een einde aan komen,” stelt JTI

Schuldeisers krijgen te vaak hun geld niet, schuldenaren ontspringen de dans en de deurwaarder heeft te weinig middelen hier iets tegen te kunnen doen. De incassoprocedure is ingewikkeld, duur en te traag. Meer vanzelfsprekend wordt het om rekeningen niet te betalen, waardoor het risico van eigenrichting ontstaat. Het vertrouwen in de rechtsstaat komt op de tocht te staan. Het huidige beslag- en executierecht is verouderd, ontoereikend en inefficiënt en moet daarom snel op de schop. Dat is de dringende oproep aan de wetgever van totaal 70 wetenschappers, rechters, advocaten, deurwaarders en vertegenwoordigers van het sociale domein. Zij doen aanbevelingen voor hervorming in het nieuwe compendium 'Beslag en executierecht' van Sdu.

Met het verbod - dat ook in Noorwegen, IJsland en Liechtenstein geldt - maakt de EU een eind aan online discriminatie op grond van nationaliteit, verblijfplaats of vestigingsplaats door webshops. Hierdoor kunnen consumenten overal in Europa vrij online winkelen, prijzen vergelijken en kiezen voor de goedkoopste aanbieding.

Door een stijging aan bezoekers opent het Juridisch Loket in Zwolle vanaf dinsdag 5 september 2017 een tweede inloopspreekuur tussen 9:00 en 11:00. Deze extra inloopmogelijkheid verkort de wachttijden en iedereen in Zwolle en omgeving krijgt zo meer mogelijkheden om zonder afspraak gratis advies te krijgen.


Binnenland & Buitenland